Kaydı Silinen Öğrenciler

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunun 44. Maddesinde belirtilen azami süreler sonunda kayıt silme durumuna gelen son sınıf öğrencilerine başarısız oldukları tüm dersler için (daha önce hiç almadıkları ve/veya devamsız oldukları dersler dahil) iki ek sınav hakkı tanınmıştır. Söz konusu kanun maddesinin uygulama esaslarının 4 üncü maddesinin c bendinde “Ek sınavlar sonunda kayıtlı olduğu programdan hiç almadığı/alamadığı veya alıp da devam şartını sağlayamadığı dersler dâhil başarısız ders sayısını toplamda beş derse kadar düşürenlere ise üç yarıyıl ek süre verilir. Ek süre verilen öğrenciler bu süre içerisinde derslerin açıldığı yarıyıldaki arasınav, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarına girerler.” denilmektedir. Buna göre uygulama esaslarının 5 inci maddesine göre “Ek sınavlar sonucunda hiç almadığı/alamadığı ya da alıp da devam şartını sağlayamadığı dersler dâhil başarısız ders sayısı beş dersten fazla olan öğrencilerin ilişiği kesilir.” hükmü gereği ve Üniversitemiz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın 18.03.2022 tarihli ve 237124 sayılı yazısı uyarınca  Fakültemiz Spor Bilimleri Bölümünde  azami süresini dolduran öğrencilerimizin durumları Yönetim Kurulumuzun 07.04.2022 tarih ve 214/4 sayılı kararı ile değerlendirilmiştir.

Değerlendirme Listesini görmek için tıklayınız...

Yayın Tarihi: 08/04/2022