“Beden Eğitimi ve Spor” ve “Hareket ve Antrenman Bilimleri” Lisansüstü Programları Açıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı” ve bu anabilim dalına bağlı olarak “Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı” açıldı.

Beden Eğitimi ve Spor alanında uzmanlaşmak, öğretmenlik mesleğinde öğrenme, öğretme, bireysel ve toplumsal olarak gelişmeler, fiziksel aktivite sağlık alt alanlarında uzmanların yetiştirilmesine olanak sağlamak ve bu alana yönelik araştırmalar yürütebilmek amacıyla açılan program, önümüzdeki dönemlerde öğrenci almaya başlayacak.

Bu programdan mezun olan kişiler; bilimin ışığında etik değerlere bağlı bir biçimde öğretmenlik mesleği alanındaki ve beden eğitimi ve spor alanındaki gelişmeleri takip edebilecek, etkili bir biçimde uygulayabilecek, üretilebilecek, araştırabilecek, araştırma sonuçlarını sentezleyip raporlayabilecek ve bu raporları ulusal veya uluslararası arenada yazılı sözlü ve görsel olarak paylaşabilecek nitelikte eğitim verebilecek.

 

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı” ve bu anabilim dalına bağlı olarak “Hareket ve Antrenman Bilimleri Tezli Yüksek Lisans Programı” açıldı.

Hareket ve Antrenman Bilimleri alanında uzmanlaşmak, Spor Bilimleri alanındaki akademik araştırma ve uygulama kültürünün zenginleşmesine katkıda bulunmak amacıyla açılan program, önümüzdeki dönemlerde öğrenci almaya başlayacak.

Program sonrasında mezun olan kişiler; antrenörlük uygulamalarında karşılaşacağı öngörülmeyen karmaşık durumlarda, yeni stratejik yaklaşımlar geliştirebilmek ve sorumluluk alarak çözüm üretebilecek, alanıyla ilgili bilgileri eleştirel bir gözle değerlendirebilmek, etrafında öğrenmeyi yönlendirebilmek ve ileri düzey çalışmaları bağımsız olarak yürütebilecek.

Yayın Tarihi: 08/08/2023
Okunma Sayısı: 457