SDÜ Spor Bilimleri Fakültesi Sporcu Sağlığı Çalıştayı'na Destek Verdi

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından “Sporcu Sağlığı Çalıştayı” 26 Nisan 2024 tarihinde Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen çalıştayda,  “Hekim ve Milli Sporcu Gözüyle Sporcu Sağlığı”, “Isparta’da Spora ve Spor Yaralanmalarına Genel Bakış”, “Spor Yaralanmalarının Önlenmesi ve Tedavisi için Eylem Planı’’ konuları ele alındı. Çalıştayda, üniversite sporcularının milli ve paralimpik milli sporcularının karşılaştığı problemler,  sporculara sezon öncesi performans testleri yapılması ve sporcuların takipleri, sporcuların yaralanma öncesi ve sonrasında paydaşlarca yapılabilecekler, sporcu ve antrenörlere "Sporda sağlık konusunda dikkat edilmesi gerekenler" içerikli eğitim düzenlenmesi, Isparta'da spora katılım konusunda halkı ve üniversite öğrencilerini teşvik edici aktivitelerin planlanması konuları konuşuldu. İlgili çalıştaya Spor Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. İbrahim Kubilay Türkay ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri olan milli sporcularımızdan ise Hasan Çalışkan ve Mustafa Emirhan Taşdemir destek verdi.

Yayın Tarihi: 06/05/2024