Üniversitemizi Temsilen Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Olcay Salici, “Vatandaş Diplomat Projesi: Türkiye’nin Sporda Küresel Temsili” Programda Yer Aldı

16 Ekim 2024 Çarşamba günü, T.C. İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Vatandaş Diplomat Projesi: Türkiye’nin Sporda Küresel Temsili” programına, Süleyman Demirel Üniversitesi'ni temsilen Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Olcay Salici katıldı. Programda spor diplomasisinin altı çizilerek, devletler, ülkeler arasında karşılıklı dostane ilişkilerin ve anlayışın geliştirilmesini, uluslararası iş birliğinin artırılmasını ve ön yargıların kırılarak küresel barışın teşvik edilmesi vurgulandı. Programda, sporcuların kazandıkları başarılarla sadece bireysel değil, aynı zamanda ulusal kimliklerini temsil ettikleri ve birer “Vatandaş Diplomat” olarak ülkelerini uluslararası arenada tanıttıkları belirtildi. Türkiye’nin kamu diplomasisi stratejilerinin güçlendirilmesi adına, sporun vatandaş diplomasisi aracı olarak nasıl kullanılabileceği ve Türk sporcuların bu süreçteki rolleri tartışıldı.

Yayın Tarihi: 17/10/2024